Новини

На Бурштинському півострові поселилися рідкісні каченята. ФОТОФАКТ

|

Виводок з трьох рідкісних каченят і їхню маму зафіксували камери на Бурштинському півострові. Чернь червонодзьоба (Netta rufina) – вид занесений до Червоної книги України. Ареал тягнеться від Піренейського півострова до Центральної Азії. В Україні це рідкісний гніздовий птах степової смуги (приморські райони Азово-Чорноморського регіону). Найбільш стабільні гніздові осередки розташовані в нижній течії Дунаю, на Сиваші й озерах Нижнього Дністра.

Про це повідомляють на сторінці Waterbirds. The Halych National Park. The Burshtyn Water Reservoir, інформує WestNews.

В Івано-Франківській області відомі дуже спорадичні знахідки в рівнинній частині (Прут-Дністровське межиріччя, Опілля). Місця перебування – різноманітні водойми, насамперед зі стоячою водою. До цього часу, на Івано-Франківщині вважався пролітним і зимуючим видом. На півдні України ці птахи гніздяться в місцях (затоки, озера, канали, стариці, риборозплідні ставки тощо), зарослих прибережно-водною рослинністю.

В останні роки Василь Ільчук реєстрував на гніздуванні в Здолбунові (рівненська обл). Повна кладка налічує 6–14 яєць, які самка насиджує 26–28 діб. Молоді особини набувають здатності літати на 45–55 добу. Після закінчення репродуктивного періоду самці мігрують до місць линяння, які розташовані на значній
відстані від гніздових територій.

Самки линяють у місцях гніздування. Основу раціону складають різноманітні водяні рослини.

Світлина від Waterbirds. The Halych National Park. The Burshtyn Water Reservoir.

Світлина від Waterbirds. The Halych National Park. The Burshtyn Water Reservoir.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Калушани повідомляють про “котячого” живодера, який знущається над тваринами. ФОТО

Також читайте WestNews у  Telegram  та  Facebook  найважливіші новини Івано-Франківська та області. Приєднуйтесь!

НовиниСуспільство
Останні новини
ВСІ НОВИНИ

Останні новини

Підписуйтесь на наші мережі